Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SLL: Luontopalveluiden leikkaus haitaksi matkailulle ja suojelulle

15.9.2010 14.34

Lasse Leipola

Suomen luonnonsuojeluliitto varoittaa, että Metsähallituksen luontopalveluihin kohdistuvat leikkaukset aiheuttavat merkittäviä ongelmia matkailuelinkeinolle ja luonnonsuojelulle.

”Luontopalvelujen karsiminen budjettiesityksessä vaikuttaa huonosti harkitulta. Taustalaskelmat vaikuttavat yhtä keskeneräisiltä kuin energiaverotuksessa. Eduskunnan kannattaisi viisaasti palauttaa luontopalvelujen määrärahat päättäessään valtion budjetista”, sanoo luonnonsuojelupäällikkö Ilpo Kuronen järjestön tiedotteessa.

Järjestön mukaan Metsähallituksen luontopalveluilla on paikallistaloudellisesti suuri merkitys. Järjestö muistuttaa, että Metsähallitus arvioi luontoalueiden perushuoltoon ja rakenteiden ylläpitoon käytettyjen sijoitusten tuottavan paikallistalouteen jopa 20-kertaisen rahallisen hyödyn.

”Haluaako hallitus todella vaikeuttaa suomalaisen luonnon virkistyskäyttöä ja suojelua? Tämä voi johtaa myös siihen, että vaarannetaan esimerkiksi saimaannorpan, maakotkan ja valkoselkätikan seurannat”, Kuronen sanoo.

luonnonsuojelu 
Viite