Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Timo Soini.
Etäpomo. Uusi puolue ei saa Timo Soinin housuja tutisemaan.

Etäpomo. Uusi puolue ei saa Timo Soinin housuja tutisemaan.

Soini ei usko Homma-foorumin liikehdinnän repivän perussuomalaisia

28.8.2009 8.23

Jukka Vahti

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei pidä maahanmuuttokriittisellä Homma-foorumilla puuhattavaa Muutos 2011 -puoluetta uhkana omalle puolueelleen.

Vihreä Lanka uutisoi Homma-foorumilla virinneestä puoluehankkeesta verkkosivuillaan keskiviikkona. Hankkeen on arveltu olevan alkusoittoa eurovaaleissa vaalivoittoon yltäneiden perusuomalaisten hajaannukselle.

"Kun tiedän hankkeen puuhamiehen, sekä minä että Suomen kansa voi olla levollisin mielin. Ja eiväthän nämä suurimmat vouhkaajat ole koskaan olleetkaan meidän jäseniämme", Timo Soini kommentoi Brysselistä.

Muutos 2011-puolueen perustamista koordinoi Juha Mäki-Ketelä. Hän ilmoittaa puolueen tavoitteeksi kolme eduskuntapaikkaa 2011 vaaleissa. Hankkeen keulakuvaksi on toivottu Jussi Halla-ahoa, joka ei kuitenkaan toistaiseksi ole ottanut asiaan kantaa.

Moni perusuomalaisten aktiivi lienee mukana myös Homma-foorumin sisäpiirissä. Esimerkiksi perusuomalaisten eurovaalivalvojaisten voitonhuumassa kuului siellä täällä "hyvä homma!"-huudahduksia.

"Osa on varmaan toiminut meidänkin puolueessamme. Mutta pitää muistaa, että viimeksi kun mitattiin, niin 130 000 ääntä on Suomen kansan ääni. Enkä minä millään maahanmuuttoteemalla ääniä saanut, vaan EU-kritiikillä", eurovaalien äänikuningas Soini kuittaa.

Soinin mukaan hänen puolueensa ei kuitenkaan ole mikään vankila.

"Kyllä täältä pääsee pois, mutta ei enää takaisin sisälle. Ovi käy vain yhteen suuntaan."
Viite