Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Stora Enso

Stora Enson tehdas Veitsiluodossa.
Synkkä päivä. Metsäjätit ilmoittivat tänään lakkautettavista tehtaista ja työpaikoista. Stora Enso

Synkkä päivä. Metsäjätit ilmoittivat tänään lakkautettavista tehtaista ja työpaikoista.

Stora Enso ja UPM sulkevat tehtaita

10.9.2008 9.57

Vihreä Lanka

Suomalaiset metsäjätit ilmoittivat tänään irtisanomisista ja tehtaiden lakkauttamisista. Stora Enso irtisanoo Suomessa 550 työntekijää lakkauttamalla muun muassa Imatran kartonkitehtaan.

”Aikaisempien toimien ja tämän päivän suunnitelmien myötä olemme muuttaneet Stora Enson venäläisen puun suurimmasta maahantuojasta yhtiöksi, joka pystyy tarvittaessa toimimaan tehokkaasti ilman Venäjän tuontipuuta”, sanoo toimitusjohtaja Jouko Karvinen yhtiön tiedotteessa.

Suomen ulkopuolella Stora Enso irtisanoo yli tuhat henkeä, joista suurimman osan Venäjällä ja Saksassa.

UPM puolestaan ilmoitti ryhmittelevänsä liiketoimintansa uudelleen tulevien viiden vuoden aikana. Suunnitelmissa on Kajaanin paperitehtaan ja Valkeakoskella sijaitsevan Tervasaaren paperitehtaan sulkemiset.

”Suunnitelmat sulkemisista ja voimakkaista tehostamistoimista ovat välttämättömiä, jotta pysymme vahvana toimijana myös hitaan kasvun ympäristössä”, sanoo toimitusjohtaja Jussi Pesonen.

UPM:n mukaan suunnitelmat uhkaavat vuosina 2009–2010 noin 1 600 työpaikkaa.

Myös metsäkoneita valmistavan Ponsse ilmoitti tänään ongelmista. Yhtiön mukaan kuluvan vuoden tulos ja liikevaihto jäävät viime vuotisista. Syyksi yhtiö ilmoitti metsäkoneiden kysynnän hiipumisen.

metsäteollisuus 
Viite