Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

STUK vahvisti venäläisten ydinvoimaloiden ongelmat

20.6.2011 15.31

Lasse Leipola

Säteilyturvakeskuksen mukaan venäläisissä ydinvoimaloissa paljastuneet turvallisuusongelma ovat olleet tiedossa jo aiemmin.

Helsingin Sanomat uutisoi eilen sunnuntaina, että norjalainen Aftenposten on saanut käsiinsä venäläisraportin, jossa listataan turvallisuusongelmia erityisesti Suomen ja Norjan rajojen läheisyydessä sijaitsevissa voimaloissa.

Nyt julkisuuteen vuotanut lista koskee Venäjällä tehtyjä stressitestejä, joita tehdään Fukushiman ydinonnettomuuden jälkimainingeissa. STUK:n mukaan listassa esitetyt tiedot vastaavat sen omaa käsitystä Venäjän ydinlaitosten tilasta.

”Stressitestiajattelun mukaisesti nyt on vain kukin turvallisuuspiirre tarkasteltava aiempaa tiukempien oletusten kannalta, erityisesti luonnonilmiöiden osalta. Myös putkistosaumojen hitsausvirheiden lukuisuus ja valvontaviranomaisen resurssien niukkuus ovat pitkään tunnettuja ja kehityksen kohteena olevia tosiasioita”, sanoo toimistopäällikkö Heikki Reponen STUK:n tiedotteessa.

Itävallan Wienissä järjestetään tällä viikolla kansainvälisen atomienergiajärjestön IAEA:n kokous, jossa käsitellään Fukushiman vaikutuksia maailmanlaajuisesti. Suomen ja Venäjän ydinturvallisuusorganisaatioiden pääjohtajien on määrä käydä myös kahdenvälisiä keskusteluja.

ydinvoima  venäjä 


Lisää aiheesta:Viite