Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suomalainen luottaa poliisiin, mutta ei poliitikkoon

20.7.2010 10.32

Saija Räsänen

Suomalaisten mielestä luotettavimpia ammattilaisia ovat lentäjät ja palomiehet, kun taas vähiten luottamusta herättävät poliitikot. Asia selviää Valittujen palojen teettämästä tutkimuksesta.

Kärkisijoille luotettavina ammattiryhminä ylsivät myös apteekkarit, sairaanhoitajat ja poliisit. Lisäksi lääkärit, opettajat, maanviljelijät, taksinkuljettajat ja papit nauttivat Suomessa verrattain laajaa luottamusta.

Epäillen suhtaudutaan poliitikkojen lisäksi toimittajiin, autonmyyjiin ja sijoitusneuvojiin.

Suomalaisten luottamus eri alojen ammattilaisiin on tutkimuksen mukaan keskimäärin vahvempaa kuin muissa Euroopan maissa. Luottamus poliisiin on Suomessa Euroopan korkeinta.

Eurooppalaisittain luotettavimpina ammattiryhminä pidettiin palomiehiä, lentäjiä, apteekkareita, sairaanhoitajia ja lääkäreitä. Poliitikot, autonmyyjät, ammattilaisjalkapalloilijat, ammattiyhdistysjohtajat ja toimittajat herättivät Euroopassa eniten epäilystä.

Tutkimus oli osa Reader's Digestin kansainvälistä European Trusted Brands -tutkimusta, joka toteutettiin viime vuodenvaihteessa 16 Euroopan maassa. Tutkimukseen vastasi yhteensä 32163 ihmistä. Suomessa kirjekyselyyn vastasi 1338 henkilöä.

 

 

työelämä 
Viite