Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Mikael Ahlfors / Keksi

Isra Lehtinen.
Ei maallistumiselle. Isra Lehtinen ei iloitse kirkon jäsenkadosta, koska se kertoo maallistumisesta.Mikael Ahlfors / Keksi

Ei maallistumiselle. Isra Lehtinen ei iloitse kirkon jäsenkadosta, koska se kertoo maallistumisesta.

Suomalainen puolue järjestää Muhammed-hevitapahtuman: ”Mautonta!”

21.1.2011 8.32

Saija Räsänen

Suomen islamilaisen neuvoston tiedottaja Isra Lehtinen pitää ”Crushing The Balls of Muhammad” -hevi-iltaa mauttomana.

Muutos 2011-puolue järjestää 28. tammikuuta Turussa ”Crushing The Balls of Muhammad” -hevi-illan, jossa mainoksen mukaan profeettojen pallit kilisevät. Mitä ajattelet tästä?

”Mitä tulee sanoihin ´crushing the balls of Muhammad´, mielestäni se on vain mautonta. Mainos viittaa siihen, että islamista – tai siitä, mitä he kutsuvat islamiksi – lauotaan aika räväköitä juttuja.

Tapahtuman ennakkotiedotteessa puhutaan uskontojen tasa-arvosta, kun vaaditaan valtion ja kirkon erottamista toisistaan, mutta se ja Muhammad-puheen sävy eivät sovi yhteen. Tulee mieleen, että puolueen riveissä on erityisesti islaminvastaisuutta.”

Kuinka reagoitte tapahtumaan?

”Lähetän ennakkotiedotteen nähtäväksi Suomen islamilaisen neuvoston hallitukselle. Toisaalta olisi hyvä, että ottaisimme julkisesti kantaa. Toisaalta voi miettiä, onko se kannanoton arvoinen.

Voisimme lähettää mielipiteemme Muutos 2011:lle, mutta voi käydä niin, että sieltä alkaa tulla kauheasti sähköpostia perään. Ei meillä ole aikaa ryhtyä mittavaan sähköpostikeskusteluun kahden palkatun työntekijän voimin.”

Muutos 2011 ehdottaa kirkon ja valtion erottamista toisistaan. Mitä mieltä olet siitä?

”En suoraan kannata kirkon ja valtion erottamista, koska äänet, jotka sitä vaativat, ajavat usein maallistuneemman yhteiskunnan asiaa. Jos erottamisen kautta yhteiskunnasta tulee moniuskontoisempi, siinä ei ole ongelmaa.

Ei muslimeillekaan ole riemun aihe, että paljon ihmisiä on eronnut viime aikoina kirkosta. Se on merkki maallistumisesta.”

Pelottaako perussuomalaisten huikea gallup-menestys?

”Huolestuimme siitä jo kunnallisvaalien alla ja Jussi Halla-ahon suosion myötä. Suomeen on tullut myös koulutetun keskiluokan rasismia, mitä täällä ei ole ollut aikaisemmin. Toisaalta jos perussuomalaiset päätyvät hallitukseen, kannanotot luultavasti maltillistuvat. Tutkimusten mukaan hallitusvalta tekee näin radikaaleille.

Huono puoli on se, että isot puolueet saattavat kosiskella perussuomalaisten äänestäjiä´ottamalla huomioon maahanmuuttokriittisyyttä´.”

maahanmuutto  musiikki  islam  muutos 
Viite