Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Peab

Moveres Business Garden.
Pohjolan eka. Pitäjänmäessä on Pohjoismaiden ensimmäinen Leed-sertifioitu uudisrakennus.Peab

Pohjolan eka. Pitäjänmäessä on Pohjoismaiden ensimmäinen Leed-sertifioitu uudisrakennus.

Suomalainen rakennus saa himoitun ekosertifikaatin

24.9.2009 14.36

Lasse Leipola

Helsingin Pitäjänmäessä sijaitseva Moveres Business Garden saa kansainvälien Leed-ympäristösertifikaatin. Arvostettu Leed on alun perin yhdysvaltalainen kestävän kehityksen mukaisen rakentamisen sertifiointijärjestelmä, joka on nopeasti levinnyt maailmanlaajuiseksi.

Peabin rakentaman toimistorakennuksen saama tunnustus on ensimmäinen uudisrakennukselle myönnetty sertifikaatti Pohjoismaissa. Sertifiointiprosessi on kuitenkin käynnissä jo kymmenissä muissa kohteissa.

Peabin mukaan ympäristösertifioitujen toimitilojen kysyntä on kasvussa.

”Monet kansainväliset yritykset ovat omassa toimitilastrategiassaan linjanneet, että ne sijoittuvat vain ympäristösertifioituihin tiloihin. Rahoitusalalla monet sijoittajat ja rahastot etsivät nimenomaan tällaisia tiloja sijoituskohteikseen”, kiinteistötoimen johtaja Heikki Levo sanoo yhtiön tiedotteessa.

LEED-sertifikaatin myöntää U.S. Green Building Council (USGBC), joka on riippumaton alan asiantuntijajärjestö. Suomessa LEED-sertifioinnin koordinaattorina toimii Pöyry Group.

Juttua on päivitetty klo 14.58. Peabin rakentama talo on ensimmäinen Leed-sertifioitu uudisrakennus. Vanhoille rakennuksille sertifikaattia on myönnetty ennenkin.

ekorakentaminen 




Viite