Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Lasse Leipola

Jukka Järvinen esittelee eCorollaa.
Vihdoin! Jukka Järvinen esitteli tänään eCorollaa, joka on vihdoin ajokunnossa.Lasse Leipola

Vihdoin! Jukka Järvinen esitteli tänään eCorollaa, joka on vihdoin ajokunnossa.

Suomalainen sähköauto tuotiin julkisuuteen – katso video!

2.11.2009 15.43

Lasse Leipola

Suomalaisen verkkoyhteisön kehittelemä eCorolla-sähköauto esiteltiin tänään maanantaina medialle. Auto on kaikkien nähtävänä myös perjantaina alkavilla Electric Motor Show -messuilla Helsingissä.

Kymmenet median edustajat olivat kerääntyneet Finlandia-talolle, jossa innostuneet ja huojentuneet yhteisöläiset pääsivät vihdoin esittelemään työnsä hedelmää.

Seuraavaksi on määrä rakentaa kahdenkymmenen auton koelaivue. Samaan aikaan konseptia viedään eteenpäin ulkomailla, sillä verkostolla on yhteistyökumppaneita jo lähes 30 maassa.

Sähköautoa on kehitetty verkossa ja yhteisellä työpajalla lähes kahden vuoden ajan. Yhteisön tavoitteena on ollut kehittää selkeät ja helposti toistettavat ohjeet, joiden avulla korjaamot voivat tehdä polttomoottoriautosta sähköauton jopa päivässä.

"Aamulla viedään vanha auto huoltoon, saadaan laina-auto päiväksi ja illalla ajetaan omalla sähköautolla kotiin. Se on hurja visio, mutta ei kovin kaukana", akkuasiantuntija Jukka Järvinen sanoo.

Hän arvioi, että muunnospaketti maksaa 10 000 – 20 000 euroa, kunhan tarvittavia osia aletaan tuottaa massoittain.

Projektikoordinaattori Eki Leinonen käynnistää eCorollan:

eCorolla Finlandia-talon pihalla:

Juttua on päivitetty 3.11. klo 8.43. Ensi viikonloppuna pidettävien messujen nimi on Electric Motor Show eikä Electric Car Show, kuten jutussa alunperin virheellisesti väitettiin.

sähköautot 
Viite