Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Steve Cadman / Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

YK:n päämaja New Yorkissa.
Päämaja. Rahoituskomitean puheenjohtajat huolehtivat muun muassa siitä, että lukuisat eri YK-prosessit toimivat yhteen.Steve Cadman / Wikimedia Commons (CC-BY-SA)

Päämaja. Rahoituskomitean puheenjohtajat huolehtivat muun muassa siitä, että lukuisat eri YK-prosessit toimivat yhteen.

Suomalainen YK-pomoksi edistämään kestävää kehitystä

29.8.2013 9.36

Lasse Leipola

Suomalainen Pertti Majanen on valittu YK:n kestävän kehityksen rahoituskomitean johtoon. Hän jakaa tehtävän Nigerian entisen valtiovarainministerin Mansur Muhtarin kanssa vuoden 2014 loppuun asti. Majanen on nykyisin Suomen suurlähettiläänä Irlannissa.

Rahoituskomitean tehtävänä on valmistella esitys vuoteen 2030 ulottuvasta strategiasta, jolla rahoitetaan kestävään kehitykseen pyrkivä työ, mukaan lukien ilmastorahoitus ja kehitysyhteistyö. Ulkoministeriön mukaan rahoitusstrategiaehdotus tulee kattamaan laaja-alaisesti eri rahoituslähteitä.

”Avainasemassa ovat kehitysmaiden omat voimavarat, joten kysymykset verotuksesta, luonnonvarojen vastuullisesta hallinnosta tai investointien läpinäkyvyydestä ovat tärkeä osa komitean työtä”, kommentoi kehitysministeri Heidi Hautala (vihr) ulkoministeriön tiedotteessa.

Rahoituskomitean työ on osa uusien kestävän kehityksen tavoitteiden suunnittelua. Niin sanottujen vuosituhattavoitteiden jatkoa koskeva tiekartta on määrä hyväksyä YK:n yleiskokouksessa syyskuun lopussa.

ilmastonmuutos  kehitysyhteistyö  kestävä kehitys 
Viite