Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Greenpeace

Sini Saarela oikeudessa.
Tuomiolla. Sini Saarela joutuu odottamaan kohtaloaan vielä muutaman päivän.Greenpeace

Tuomiolla. Sini Saarela joutuu odottamaan kohtaloaan vielä muutaman päivän.

Suomalaisaktivistin kohtalo jäi avoimeksi

26.9.2013 20.51

Lasse Leipola

Venäläinen tuomioistuin on päättänyt palata käsittelemään Greenpeacen suomalaisaktivistin Sini Saarelan tapausta kolmen päivän kuluttua, kertoo Suomen Greenpeace Twitterissä. Suuri osa Arctic Sunrise laivalla olleista aktivisteista sai kahden kuukauden tutkintavankeustuomion, mutta muutamien kohdalla päätettiin uudesta käsittelystä jo lähipäivinä kuluttua.

Ria Novostin mukaan Venäjän viranomaiset harkitsevat tutkivansa Greenpeacen toimintaa merirosvouksena, josta maksimirangaistu on maan lainsäädännön mukaan 15 vuotta vankeutta. Järjestön mukaan oikeus perusteli tutkintavankeuden tarvetta sillä, etteivät aktivistit jatka rikollista toimintaa, tuhoa todisteita tai pakene maasta.

Myös maan presidentti Vladimir Putin on kommentoinut tänään tapausta sanomalla, että vaikkei toiminta selvästikään ollut merirosvousta, oli se kansainvälisten lakien vastaista.

Venäjän rannikkovartiosto nousi viikko sitten arktista öljynporausta vastustaneelle Arctic Sunrise -alukselle sen jälkeen, kun aktivistit olivat yrittäneet nousta Gazprom-yhtiön öljynporauslautalle. Viranomaiset ottivat kiinni yhteensä 30 aktivistia ja miehistön jäsentä. Järjestön mukaan laiva oli valtaushetkellä kansainvälisillä vesillä. Laiva hinattiin viikonlopun ja alkuviikon aikana Murmanskin satamaan, jossa asiaa on käsitelty tämän päivän aikana.

Kuva lisätty 27.9.

luonnonsuojelu  aktivismi 
Viite