Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suomalaisesta kaukolämpöosaamisesta viritetään vientituotetta

22.2.2012 9.00

Lasse Leipola

Suomalaisyritykset ovat yhdistämässä voimansa tehdäkseen kaukolämmöstä vientituotteen Finpron vetämässä kansallisessa kaukolämpöhankkeessa. Suomalaista vientiä edistävä organisaatio selvitti viime vuonna Kiinan, Venäjän, Kazakstanin ja viiden Itä-Euroopan maan kaukolämpöjärjestelmien uusimisen avaamia liiketoimintamahdollisuuksia.

”Suomalaisyritysten vahvalle osaamiselle kaukolämmössä ja älykkäissä sähköverkoissa on kova kansainvälinen kysyntä, kun se markkinoidaan oikein kokonaisratkaisuna”, sanoo toimialajohtaja Janne Hietaniemi Finpron tiedotteessa.

Yhdeksi suomalaisten valttikortiksi kaavaillaan aurinkoenergian ja kaukolämmön yhdistämistä, jota Savo-Solar kokeilee tällä hetkellä Puolassa.

”Globaalina trendinä kaukolämmön tuotannossa on hyödyntää aurinkoenergiaa osana alueellista lämmöntuotantoa. Kaukolämmön hajautetussa tuotannossa aurinkoenergialla saavutetaan erinomainen hyötysuhde, ja tarvittaessa myös energian varastointi voidaan ratkaista tehokkaasti”, toimitusjohtaja Jari Varjotie sanoo.

cleantech  kaukolämpö  energia 




Viite