Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Puolustusvoimat, Marko Jalkanen Pohjois-Karjalan Prikaati

Varusmies harjoittelee.
Tetsausta. Varusmiehet harjoittelevat muun muassa taistelusimulaattorin avulla.Puolustusvoimat, Marko Jalkanen Pohjois-Karjalan Prikaati

Tetsausta. Varusmiehet harjoittelevat muun muassa taistelusimulaattorin avulla.

Suomalaiset haluavat auttaa Syyrian sodan uhreja

3.12.2013 12.02

Lasse Leipola

Asevelvollisuusarmeijaa kannattaa noin kaksi kolmesta suomalaisesta. Tuoreen MTS-selvityksen mukaan nykyistä tapaa järjestää varusmiespalvelus kannattaa 68 prosenttia suomalaisista. Osuus on pudonnut viime vuodesta neljä prosenttiyksikköä.

Eniten nykyjärjestelmää kannattavat keskustan ja perussuomalaisten äänestäjä, vähiten vihreiden ja vasemmistoliiton äänestäjät. Vain joka viides vastaaja kannattaa Suomen Nato-jäsenyyttä.

Uusina kysymyksinä tutkimuksessa kysyttiin suhtautumisesta kyberpuolustukseen ja Syyrian sisällissotaan. Kyberpuolustus jakoi kansan kahteen leiriin, sillä 49 prosenttia oli sitä mieltä, että Suomessa on varauduttu hyvin kyberuhkiin. Varautumista piti riittämättömänä 44 prosenttia vastaajista.

Tutkimuksen mukaan 73 prosenttia suomalaisista kannattaa humanitaarista apua Syyriaan. Kaikkein halukkaimpia antajia ovat vihreät ja nuivimpia perussuomalaiset. Pakolaisia olisi valmis ottamaan kaksi kolmesta.

Samoin kaksi kolmasosaa vastaajista on sitä mieltä, että Suomen olisi osallistuttava rauhanturva- tai kriisinhallintaoperaatioon Syyriassa, jos sellaisesta tehdään päätös YK:ssa. Sen sijaan sotilaallista väliintuloa vastustaa 86 prosenttia kansasta.

maanpuolustus  armeija  sota 
Viite