Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Lentokone.
Kehitysapua. Suomalaiset olisivat valmiita maksamaan lentoveroa hyvän asian puolesta. SXC

Kehitysapua. Suomalaiset olisivat valmiita maksamaan lentoveroa hyvän asian puolesta.

Suomalaiset haluavat maksaa lentoveroa köyhien auttamiseksi

4.11.2008 10.34

Vihreä Lanka

Valtaosa suomalaisista kannattaa lentoveroa. Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen Kepan teettämän selvityksen mukaan 87 prosenttia suomalaisista on valmis maksamaan lentolipusta pientä veroa, jolla voitaisiin rahoittaa esimerkiksi kehitysmaiden lääkehankintoja.

Järjestön julkaiseman raportin mukaan YK:n vuosituhattavoitteet eivät toteudu ilman lisärahoitusta. Kepan mukaan ruokakriisi, talouskriisi ja ilmastonmuutos ovat lisänneet uusien rahoituslähteiden tarvetta.

Raportissa myös ennakoidaan, että rahoitusmarkkinakriisi saattaa nostaa aiemmin paljon esillä olleen rahoitusmarkkinaveron sekä Tobinin verona tunnetun valuutanvaihtoveron takaisin poliittiseen keskusteluun. Parhaimmillaan nämä mekanismit voisivat ehkäistä uusien kriisien syntymistä.

”Pääomapaon hillitseminen ja rahoitusmarkkinavero auttaisivat vakauttamaan maailmantaloutta ja puuttuisivat myös johdannaiskauppaan. Nyt kun vastauksia finanssikriisin suunnitellaan, on aika edistää näitä tavoitteita”, Kepan kehityspoliittinen sihteeri Matti Ylönen sanoo.

Järjestö toivoo, että asiaa käsitellään marras-joulukuun vaihteessa Dohassa järjestettävässä YK:n huippukokouksessa.

kehitysyhteistyö 
Viite