Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Kissa.
Karkulainen? Osa suomalaisista ei pidä kissoistaan huolta.SXC

Karkulainen? Osa suomalaisista ei pidä kissoistaan huolta.

Suomalaiset hankkiutuvat eroon jopa 20 000 kissasta – joka vuosi!

2.10.2013 7.57

Lasse Leipola

Suomalaiset hylkäävät tai lopettavat vuosittain peräti 20 000 kissaa, arvioi Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liitto (SEY).

”Löytökissojen määrää ei tilastoida virallisesti, mutta olemme muutama vuosi sitten tehneet kyselyn löytöeläintaloille eläinmääristä. Lisäksi olemme kartoittaneet luontoon hylättyjen ja villiintyneinä tai muuten ei-toivottuina lopetettujen kissojen määrää eri puolilla Suomea”, toiminnanjohtaja Kati Pulli sanoo SEY:n tiedotteessa.

Järjestö haluaa nostaa kissat perjantaina alkavan Eläinten viikon -teemaeläimeksi.

”Seuraeläimistä kissojen tilanne on Suomessa kurjin. Vaikka toisaalla kissoista pidetään todella hyvää huolta, ja monen onnekkaan kissan hyvinvointiin panostetaan todella paljon, paljastuu toisaalla valtava määrä kissojen kärsimystä. Tähän ongelmaan halusimme tänä vuonna paneutua erityisesti ennaltaehkäisyn keinoin.”

SEY:n mukaan kissan leikkauttamisen tulisi olla rutiinikäytäntö löytöeläintaloissa ja itsestään selvä osa kissan terveydenhoitoa.

”Näin ei-toivottujen kissojen määrä vähenisi, ja kissanpennut syntyisivät jatkossa vain hyvin suunniteltuina”, Pulli sanoo.

lemmikkieläimet 
Viite