Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suomalaista metsäjättiä syytetään viherpesusta

31.3.2010 10.57

Lasse Leipola

Ympäristö- ja kansalaisjärjestöt syyttävät Stora Ensoa viherpesusta. Niiden mukaan eukalyptusplantaaseja ei pitäisi kutsua metsiksi. Niiden mukaan paikalliset ruoho- ja metsämaastot sitovat tehokkaammin kasvihuonekaasuja.

”Stora Enso väittää plantaasejaan metsiksi ja kertoo niiden toimivan hiilinieluina. Todellisuudessa on päinvastoin: heidän toimintansa tuottaa ilmastopäästöjä ja tuhoaa luonnollisia hiilinieluja”, ilmastoverkosto Hyökyaallon Päivi Mattila sanoo järjestön tiedotteessa.

Hyökyaalto ja kansalaisjärjestö Maattomien ystävät järjestävät tänään keskiviikkona mielenilmauksen Katajanokalla, jossa järjestetään Stora Enson yhtiökokous.

Mielenosoittajat vaativat yhtiöltä myös köyhien pienviljelijöiden parempaa huomioimista.

”Uruguayssa Stora Ensosta on tullut suurin maanomistaja. Ulkomainen maanomistajuus on noussut valtiossa, jossa moni kansalainen on riippuvainen maasta. Etelä-Amerikka tarvitsee ruokaa, ei eukalyptusta”, sanoo Natalia Carrau Uruguayn Maan ystävistä.

Hyökyaallon ja Maattomien ystävien lisäksi yhteisen kannanoton ovat allekirjoittaneet myös Suomen, Ruotsin ja Uruguayn, Brasilian Maan ystävät.

ilmastonmuutos  metsäteollisuus  köyhyys 
Viite