Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Flickr / New Orleans Lady (CC-BY-NC-SA)

Osterialus Louisianassa.
Epätoivo. Louisianalaiset osterin kerääjät auttavat öljyvahingon torjunnassa ja yrittävät pelastaa elinkeinonsa viemällä öljypuomeja merelle.Flickr / New Orleans Lady (CC-BY-NC-SA)

Epätoivo. Louisianalaiset osterin kerääjät auttavat öljyvahingon torjunnassa ja yrittävät pelastaa elinkeinonsa viemällä öljypuomeja merelle.

Suomalaisyrityksen kalustoa mobilisoidaan etulinjaan Meksikonlahdella

4.5.2010 12.51

Lasse Leipola

Meksikonlahden öljyvahingon torjuminen vaatii valtavia määriä torjuntakalustoa. Yksi merkittävimmistä toimittajista on öljyntorjuntaan erikoistunut suomalaisyritys Lamor.

”Tämän kokoluokan öljyvahingossa, kalustoa ei voi olla riittävästi. Aina tehdään suunnitelmia ja eletään niiden mukaan, mutta näin isoon ei voi varautua”, sanoo Lamorin hallituksen puheenjohtaja Fred Larsen.

Hänen mukaansa Lamorilla on valmiina kymmeniä kilometrejä öljypuomia, satoja öljynkerääjiä sekä pumppauslaitteita ja öljyn väliaikaissäilytysyksikköjä.

Larsen myös muistuttaa, ettei kaikkea kalustoa voi lähettää maailmalle.

”Semmoista riskiä ei kukaan voi ottaa. Se riippuu toki myös vuodenajasta, mutta ainakaan näin kesän alla ei voida lähettää Suomenlahdelta kaikkea kalustoa pois”, Larsen sanoo.

Hänen mukaansa Meksikonlahden öljyvahinko on jo työllistänyt Lamoria ja työllistää vielä pitkään. Mistään poikkeustilanteesta ei kuitenkaan yrityksen toiminnan kannalta ole kyse.

”Tämä on sitä työtä, jota teemme päivittäin”, Larsen sanoo.

öljy 
Viite