Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suomelta vaaditaan ryhdistäytymistä kansainvälisen suojelualueen parantamiseksi

9.10.2013 8.12

Lasse Leipola

Suojelualueiden ulkopuoliset luonnonmetsät ovat katoamassa Kainuusta lähivuosina, varoittaa Suomen luonnonsuojeluliitto. Sen mukaan nyt hakattavia metsiä tarvittaisiin niin sanotun Green Belt -suojelualueen yhtenäistämiseksi.

”Samaan aikaan kun yritämme kansainvälisesti parantaa rajat ylittävää luonnonsuojelualueverkostoa, valtion liikelaitos Metsähallitus hävittää kenties arvokkainta monimuotoisuuden pääomaamme, vanhoja luonnontilaisia metsiä. Tällainen toiminta ei saa ymmärrystä missään päin maailmaa”, metsäasiantuntija Risto Mustonen sanoo SLL:n tiedotteessa.

Green Belt on kaksikymmentä vuotta sitten perustettu hanke, jossa Suomi, Venäjä ja Norja pyrkivät kehittämään Barentsinmereltä Suomenlahdelle ulottuvaa suojelualueiden verkostoa.

”Venäjällä on vielä mahdollisuus suojella varsinkin laajojen luonnonalueiden kokonaisuuksia. Suomen vastuulla on parantaa erityisesti suojelualueiden kytkeytymistä toisiinsa. Ilmastonmuutoksen edetessä suojelualueiden kytkeytyneisyyden merkitys korostuu. Tilannetta voi auttaa myös metsiä ennallistamalla”, Mustonen sanoo.

luonnonsuojelu  venäjä  norja 
Viite