Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Natalia Baer

Ohjelmoija Jorgos Tsambikakis.
Koodi kuntoon. Pitkää päivää tehneen ohjelmoija Jorgos Tsambikakiksen urakka alkaa olla takana. Natalia Baer

Koodi kuntoon. Pitkää päivää tehneen ohjelmoija Jorgos Tsambikakiksen urakka alkaa olla takana.

Suomen ensimmäinen vihreä sivusto on auki!

28.4.2008 14.45

Elina Grundström

Vihrealanka.fi on Suomen ensimmäinen vihreä sivusto. Se on elämyksellinen kohtauspaikka kaikille modernista yleisvihreästä elämästä, bisneksestä, politiikasta ja ruuasta kiinnostuneille suomalaisille.

Vihreän Langan tänään perjantaina avattu uudistunut verkkopalvelu ei ole paperilehden verkkoversio, vaan viihdyttävä ekologista elämäntapaa ja tulevaisuuden politiikkaa käsittelevä uutis-, hyöty- ja keskustelusivusto.

Maailmalla on jo lukuisia tämäntyyppisiä vihreitä sivustoja. Amerikassa kaikki suuret mediatalot ovat vastanneet kysyntään perustamalla omansa. Suosituimpia niistä ovat Discovery Channelin omistama, vihreään kulutukseen keskittyvä Treehugger sekä poliittisempi Grist. Suomessa tällaista yleisvihreää sivustoa ei ole aiemmin ollut.

Vihreän Langan uusi sivusto tavoittelee lukijoikseen kaikkia vihreästä kuluttamisesta ja politiikasta kiinnostuneita ympäristötietoisia suomalaisia puoluekannasta riippumatta. Se ei ole Vihreän liiton äänenkannattaja, kuten ei lehtikään.

Sivuston uudistustyötä on vetänyt toimitussihteeri Taina Ahtela. Konseptin suunnitteluun on osallistunut keskeisesti kehityspäällikkö Petteri Numminen Yhtyneistä Kuvalehdistä. Ulkoasun peruslinjat on suunnitellut graafikko Saku Heinänen. Bannereista ja kuvituksesta vastaavat graafikko Iiro Törmä sekä valokuvaaja Natalia Baer. Tekninen toteutus on tietojärjestelmävastaava Pekka L. J. Jalkasen sekä ohjelmoijana työskennelleen Jorgos Tsambikakiksen käsialaa.

Sivuston kehittämisessä on ollut mukana koko Vihreä Lanka -lehden toimitus, erityisesti verkkotoimittaja Lasse Leipola. Sen sisällöstä vastaa päätoimittaja Elina Grundström.

Nyt avattu sivusto on vasta alkua. Jatkossa sivuille on tulossa uusia sisältökokonaisuuksia ja toimintoja, kuten uutiskirje sekä paperilehden juttujen arkisto.

Sivuston julkaisun jälkeen ilmenneitä teknisiä ongelmia korjataan parhaillaan ja ulkoasua edelleen hiotaan.
Viite