Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Istockphoto

Hännillä. Suomi jäi kauas ilmastovertailun kärkisijoista. Istockphoto

Hännillä. Suomi jäi kauas ilmastovertailun kärkisijoista.

Suomi hiihtää ilmastojengin hännillä

10.12.2008 15.59

Vihreä Lanka

Suomi sijoittui keskiviikkona julkaistussa ilmastonmuutosvertailussa sijalle 48 yhdessä Ukrainan kanssa. Viime vuonna Suomen sijoitus oli 36.

Risuja Suomi sai etenkin politiikastaan. Suomi on toistuvasti vaatinut metsäteollisuudelleen ilmaisia päästöoikeuksia, vastustanut päästökauppatulojen korvamerkintää, ajanut maksimaalisia joustomekanismeja sekä esittänyt turvetta uusiutuvaksi energialähteeksi, luetellaan Suomen luonnonsuojeluliton tiedotteessa.

Vertailun kärjessä olivat Ruotsi, Saksa ja Ranska. Mukana oli 57 maata, jotka yhdessä kattavat 90 prosenttia maailman kasvihuonekaasupäästöistä.

Poznanin ilmastokokouksessa on huomenna torstaina vuorossa korkean tason ministeriosuus. Suomen luonnonsuojeluliitto toivoo ympäristöministeri Paula Lehtomäeltä ja Suomelta tiukempaa otetta.

”Nyt kun kansainväliset keskustelut etenevät ja Yhdysvallatkin on tulossa mukaan neuvotteluihin uudella asenteella, pitäisi EU:n osoittaa entistä tiukempaa johtajuutta omissa toimissaan. Suomella ja ympäristöministeri Lehtomäellä on hyvät mahdollisuudet viedä neuvotteluita eteenpäin” järjestön ilmastovastaava Leo Stranius sanoo.

Vertailun tekivät nyt neljännen kerran ympäristöjärjestöt Germanwatch ja Climate Action Network Europe.
Viite