Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

"Suomi suhtautuu itämerennorppaan haittaeläimenä"

22.7.2011 12.57

Saija Räsänen

WWF Suomen mielestä Suomen pyyntikiintiöt Itämeren hylkeille ja maasuurpedoille ovat liian suuria, eikä niissä huomioida riittävästi karhun ja ilveksen uhanalaisluokitusten muutoksia.

Etenkin Itämerennorpan ja harmaahylkeen pyyntikiintiöt ovat WWF:n mukaan "vastuuttoman korkeita" ja ne poikkeavat muiden Itämeren maiden hyljepolitiikasta. Maa- ja metsätalousministeriö on esittänyt itämerennorpalle 30 yksilön ja harmaahylkeelle yli 1050 yksilön pyyntikiintiötä.

”Ilmastonmuutoksen uhkaaman itämerennorpan suojelu kiinnostaa Euroopassa ihmisiä laajasti. Nyt Suomi ainoana Itämeren maana suhtautuu itämerennorppaankin lähinnä haittaeläimenä”, sanoo WWF Suomen ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen.

Kansainvälisen luonnonsuojeluliiton IUCN:n asiantuntijaryhmä on luokitellut itämerennorpan vaarantuneeksi lajiksi.

Ilvekselle maa- ja metsätalousministeriö esittää 380 ilveksen pyyntikiintiötä, kun WWF:n mukaan kestävän pyynnin taso olisi korkeintaan 280 ilvestä.

WWF ihmettelee myös, miksi pyyntikiintiöissä ei ole otettu huomioon laittoman pyynnin vaikutusta suurpetokantoihin, vaikka laiton metsästys uhkaa esimerkiksi ahmaa ja sutta.

eläimet  metsästys  salametsästys 
Viite