Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Antti-Juhani Johansson

Lumiukkoasuinen mielenosoittaja.
Terveiset päättäjille. Lumiukot ja -akat jalkautuivat tänään 11 paikkakunnalla vaatimaan ilmastolakia.Antti-Juhani Johansson

Terveiset päättäjille. Lumiukot ja -akat jalkautuivat tänään 11 paikkakunnalla vaatimaan ilmastolakia.

Suomi voi vielä ryhdistäytyä ilmastotalkoissa

2.3.2010 9.00

Lasse Leipola

Suomi voi vähentää päästöjään 40 prosenttia vuoteen 2020 mennessä, arvioi tänään julkaistava raportti.

”Kööpenhaminan ilmastoneuvotteluiden epäonnistumisen jälkeen teollisuusmaiden on nostettava omia päästövähennystarjouksiaan linjaan ilmastotieteen kanssa”, vaatii Maan ystävien Meri Pukarinen.

Toistaiseksi Suomi on sitoutunut muiden EU-maiden kanssa 20 prosentin vähennyksiin, vaikka tiedemiehet arvioivat, että ilmastonmuutoksen vakavimpien seurausten välttämiseksi teollisuusmaiden tulee vähentää päästöjään 25–40 prosenttia.

Tukholman ympäristöinstituutti SEI:n raportin mukaan uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden avulla Suomi voi leikata päästöjään 40 prosenttia. Raportin mukaan tämä tavoite on saavutettavissa ilman ydinvoimaa, hiilen talteenottoa tai liikenteen biopolttoaineita.

”Hallituksen ilmastopoliittinen tulevaisuusselonteko on hyvä avaus Suomen viitoittamiseksi vähähiiliselle polulle. Pitkän aikavälin tavoite on kuitenkin merkityksetön, jos riittäviä päästövähennyksiä ei aloiteta saman tien ilmastolailla”

ilmastoneuvottelut  ilmastonmuutos  kansalaisjärjestöt  ilmastolaki 
Viite