Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suurimmat kaupungit mielivät ilmastotyön etulinjaan

29.6.2012 13.36

Lasse Leipola

Maailman suurimmat kaupungit valmistautuvat ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin. Asia käy ilmi Carbon Disclosure Projectin tekemästä selvityksestä. Tutkimukseen osallistuneista kaupungeista 89 prosenttia uskoo, että ilmastonmuutoksesta aiheutuu fyysisiä haittoja ja peräti 39 prosenttia ilmoitti kokevansa niitä jo nyt.

”Loppujen lopuksi kaupungit ovat kaikkein suorimmin vastuussa asukkaidensa terveydestä ja hyvinvoinnista. Me muodostamme myös hallinnon tason, joka on kaikkein lähimpänä maailman ihmisten enemmistöä, minkä vuoksi meidän yhteistyöllä on mahdollista saavuttaa globaaleja muutoksia”, sanoo kaupunkien välisen C40-ilmastoverkoston puheenjohtajana, New Yorkin pormestari Michael Bloomberg raportin esipuheessa.

Kaksi kolmesta kaupungista rahoittaa ilmastoon tehtävät toimenpiteet ensisijaisesti itse. Huomattavasti harvinaisempaa oli erilaisten tukien tai yksityisen rahoituksen käyttäminen.

Selvitys osoitti myös päästövähennystavoitteiden asettamisen tärkeyden. Kaupungeissa joissa oli asetettu päästövähennystavoite, oli keskimäärin kolme kertaa enemmän päästövähennyshankkeita kuin muissa kaupungeissa.

Neljä viidestä kaupungista uskoo, että ilmastonmuutoksen aiheuttamiin haasteisiin vastaaminen tuo taloudellista hyötyä kuten uutta liiketoimintaa ja vihreitä työpaikkoja.

Selvitykseen osallistui yhteensä 73 kaupunkia, joissa asuu lähes 250 miljoonaa ihmistä. Suomesta mukana oli Helsinki.

ilmastonmuutos 
Viite