Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Suljettua sosiaalisuutta. Googlen palvelun uutuus on se, ettei kaikkea tarvitse kertoa kaikille. Yllä kuvakaappaus Google+:sta.

Suljettua sosiaalisuutta. Googlen palvelun uutuus on se, ettei kaikkea tarvitse kertoa kaikille. Yllä kuvakaappaus Google+:sta.

Syrjäyttääkö tämä palvelu Facebookin?

29.6.2011 9.52

Saija Räsänen

Hakukoneyhtiö Google lähtee kilpasille Facebookin kanssa luomalla oman sosiaalisen median palvelunsa nimeltä Google+. Asiasta kertoo brittilehti Guardian.

Sovellutus mahdollistaa tietojen jakamisen kohdennettujen ryhmien, kuten koulu- tai työkavereiden tai perheen kanssa. Jaettavana olisi Facebookin tapaan valokuvia, linkkejä ja henkilökohtaisia päivityksiä.

Twitterissä ja Facebookissa valikoitu jakaminen pienen ryhmän kesken on Googlen teknisestä kehityksestä vastaavan varatoimistusjohtajan Vic Gundotran mukaan vaikeaa.

"Jos twiittaat tai tykkäät linkistä, jokainen kaverisi näkee sen", Gundotra sanoo.

Google+:n "sparks"-ominaisuus (suom. kipinä) helpottaisi tiedon etsimistä omista kiinnostuksenkohteista, koskivatpa ne sitten kalastusta tai ruokareseptejä. Löydetyt kiinnostavat sisällöt voisi myöhemmin jakaa samoista aiheista kiinnostuneiden ystävien kanssa.

Sovellutuksen avulla voisi myös soittaa Skypen tapaisia videopuheluita.

Google+ on vasta testeusvaiheessa ja sitä käyttää valikoitu käyttäjäryhmä, mutta palvelu on tarkoitus avata myös suurelle yleisölle. Aikataulusta ei kuitenkaan vielä ole tietoa.

sosiaalinen media 
Viite