Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

olkiluoto4.fi

Kuvakaappaus TVO:n kampanjasivuilta.
Kannattajagalleria. TVO:n kampanjasivuilla tavoitellaan neljättä voimalaa Olkiluotoon.olkiluoto4.fi

Kannattajagalleria. TVO:n kampanjasivuilla tavoitellaan neljättä voimalaa Olkiluotoon.

Tähtitieteilijä, ay-pomo ja ex-meppi puffaavat TVO:n ydinvoimalaa

27.10.2009 9.41

Lasse Leipola

Muun muassa tähtitieteen professori Esko Valtaoja, SAK:n johtaja Lauri Lyly ja demarien ex-euroedustaja Lasse Lehtinen kannattavat neljännen ydinvoimalan rakentamista Olkiluotoon. He esittävät näkemyksisään TVO:n Olkiluoto 4 -sivustolla.

”1960-luvulla USA päätti ottaa avaruustutkimuksessa ykköspaikan ja perusti Apollo-tutkimusohjelman. Nyt tarvitsisimme uuden maailmanlaajuisen Apollo-ohjelman, tällä kertaa ydinvoiman tutkimiseen”, Valtaoja sanoo.

Hänen mielestään on turha puhua siitä, missä sähkö tuotetaan.

”Ei ole enää olemassa suomalaista, ruotsalaista tai saksalaista sähköä. On ajan ja energian haaskausta puhua vain Suomesta. Sähkö kulkee sinne, missä sitä tarvitaan ja ollaan valmiita maksamaan.”

Myös viivästymisistä ja turvallisuusongelmista kärsinyt Olkiluoto 3:n työmaa saa Valtaojalta kiitosta.

”Olkiluodon rakenteilla oleva laitosyksikkö on hyvä esimerkki eteenpäin vievästä ja tulevaisuuttamme rakentavasta ratkaisusta. Tarvitsemme lisää turvallista ja päästötöntä ydinvoimaa, myös Suomeen”, Valtaoja sanoo.

Valtaojan, Lylyn ja Lehtisen lisäksi TVO:n hanketta sivustolla tukevat Kemiran, Energiateollisuuden sekä Helsingin Energian ja Oulu energian edustajat.

ydinvoima 




Viite