Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

orastynkkynen.fi

Oras Tynkkysen vuosikertomus.
Yksissä kansissa. Kansanedustaja Oras Tynkkynen kirjasi tarkasti viime vuoden tapahtumat ja julkaisi ne tänään nettisivuillaan.orastynkkynen.fi

Yksissä kansissa. Kansanedustaja Oras Tynkkynen kirjasi tarkasti viime vuoden tapahtumat ja julkaisi ne tänään nettisivuillaan.

Tällainen oli Oras Tynkkysen vuosi

4.1.2010 9.59

Lasse Leipola

Vihreiden kansanedustaja Oras Tynkkynen edistää omalta osaltaan politiikan avoimmuutta julkaisemalla vuosittain yhteenvedon omista tekemisistään.

Tänään maanantaina julkaistu vuosikertomus on järjestyksessään kuudes ja siitä ilmenee muun muassa, että vuonna 2009 Tynkkynen alkoi juosta, valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi ja matkusti junalla halki Yhdysvaltojen.

Viime vuonna hyväksyttiin myös Tynkkysen johdolla valmisteltu hallituksen ilmasto- ja energiapoliittinen selonteko.

”Jos joku olisi kolme vuotta sitten sanonut hallituksen hyväksyvän yksimielisesti tällaisen selonteon, olisin tuskin uskonut. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet. Valmius kunnianhimoiseen ilmastopolitiikkaan on selvästi korkeammalla tasolla kuin koskaan aiemmin”, Tynkkynen kirjoittaa.

Vuosikertomuksessaan Tynkkynen kertoo osallistuneensa vuoden aikana 114 eduskunnan täysistuntoon.

”Kevätistuntokauden keskusteluista ehkä eniten intohimoja herätti perheen sisäinen adoptio ja edustaja Pentti Oinosen (ps) puhe, jossa hän vertasi homoja koiriin. Itse olin kiinnostuneempi rekisteröityjen parien perheiden lapsien oikeusturvasta” Tynkkynen muistelee.

Hän laskee antaneensa viime vuonna yhteensä 141 haastattelua, joista 14 Vihreälle Langalle.

vihreät 
Viite