Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Volvo

Volvo V70.
Vaihtoehto. Järkevästi ajava kuski saa dieselautosta ekoauton.Volvo

Vaihtoehto. Järkevästi ajava kuski saa dieselautosta ekoauton.

Tämä perhefarkku kulki 100 kilometriä 3,5 litralla polttoainetta

10.5.2010 13.42

Lasse Leipola

Perinteisellä polttomoottorilla varustettu farmarikin voi taitavan kuljettajan käsissä olla vähäruokainen ja -päästöinen auto.

Autoliiton puheenjohtaja Martti Merilinna ja Tekniikan Maailman toimittaja Hannu Ahonen hämmästyttivät Autoliiton EcoTour-testissä nipistämällä dieselkäyttöisen Volvo V70 1.6 DRIVe:n keskikulutuksen 3,5 litraan sadalla kilometrillä. Kulutus on hieman vähemmän kuin Toyotan Prius-hybridin keskikulutus.

Volvon virallinen keskikulutus on tosin 4,9 litraa sadalla kilometrillä, mikä on litran verran Priusta enemmän, mutta auton kokoluokka huomioiden varsin vähän.

On myös syytä huomioida, että Autoliiton EcoTour-testiin ei kuulu esimerkiksi kaupunkiajoa, joka on huomioitu virallisissa kulutusluvuissa. Autoliiton EcoTour oli 640 kilometriä pitkä reitti, johon kuului valtatietä, hiekkatietä sekä erikoistehtäviä.

EcoTour on osa kansainvälisen autoliitto FIA:n taloudellisempaa autoilua ja liikenneturvallisuutta edistävää Make Cars Green -kampanjaa.

Volvo V70 1.6 DRIVe:n ekologisuus on tunnustettu aiemminkin, sillä se sai maaliskuussa Saksan autoliitto ADAC:in ekotestissä täydet viisi tähteä.

liikenne  autot 




Viite