Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ekoenergia-logo.
Vientituote? Suomalaisen Markus Raesillan suunnittelema logo halutaan laajempaan käyttöön.

Vientituote? Suomalaisen Markus Raesillan suunnittelema logo halutaan laajempaan käyttöön.

Tämä suomalainen logo halutaan ulkomaille

24.5.2010 14.23

Saija Räsänen

Suomen luonnonsuojeluliiton tavoitteena on, että puolet Suomessa myydystä sähköstä olisi ekomerkittyä vuoteen 2030 mennessä. Luonnonsuojeluliitto pyrkii laajentamaan Ekoenergia-merkkinsä käyttöä myös muihin Euroopan maihin, kertoo liitto tiedotteessaan.

"Sähkömarkkinat kansainvälistyvät ja avautuvat koko Euroopassa. Käsityksemme mukaan suurissa yrityksissä, jotka samalla ovat Euroopan merkittävimpiä sähkönkäyttäjiä, on syntymässä kysyntää puolueettomalle ympäristömerkille", sanoi Ekoenergia-merkin markkinoinnista vastaava Riku Eskelinen tänään maanantaina pidetyillä Ekoenergia-päivillä.

Eskelisen mukaan on luontevinta aloittaa yhteistyökumppaneiden etsintä Suomen lähialueilta Pohjoismaista ja Baltiasta. Syksyllä alkavat neuvottelut muiden pohjoismaisten ympäristöjärjestöjen kanssa.

Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja Risto Sulkava arvioi, että Suomessa myydään tulevaisuudessa kasvavissa määrin ulkomailla tuotettua ekologista sähköä, ellei oma energiasektorimme kykene lisäämään uusiutuvan energian tuotantoa kyllin nopeasti.

Viikonloppuna Suomen luonnonsuojeluliitto valitsi liittokokouksessaan Kouvolassa uuden valtuuston ja sen puheenjohtajaksi Tuire Laurinollin. Hallituksen puheenjohtajana jatkaa Risto Sulkava.




Viite