Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

greens-efa-service.eu

Muutoksen makua -keittokirja.
Vallankumous lautasella? Euroopan vihreät jakavat reseptejään.greens-efa-service.eu

Vallankumous lautasella? Euroopan vihreät jakavat reseptejään.

Tässäkö ovat vihreiden reseptit vaalimenestykseen?

21.3.2014 12.32

Lasse Leipola

Euroopan vihreät on julkaissut suomeksi Muutoksen makua -keittokirjan, jossa on puolueen kärkikaartin poliitikkojen reseptejä. Esimerkiksi eurovaalien kärkiehdokas José Bové esittelee roquefort-kohokkaansa reseptin. Vihreän parlamenttiryhmän puheenjohtaja Rebecca Harmsin reseptissä yhdistetään perunaohukaiset ja omenasose.

Suomesta mukana on Satu Hassin nokkos-currykeitto ja Terrimäen punainen hauki.

”Nokkos-peruna-currykeiton kehittelimme yhdessä veljeni kanssa. Freelance kirjailijavuosinani kutsuin usein ystäviä syömään – usein 10-30 henkeä kerralla - ja tarjosin melkein aina tätä keittoa, koska se on maukasta eikä maksa juuri mitään. Nokkoset poimin itse alkukesällä ja kuivasin ne talven varalle”, Hassi kuvailee kirjassa.

”Punaisen hauen kehitin mökillämme, jossa hauki on yleinen saalis. Hauki on Suomessa aliarvostettu, vaikka sitä on runsaasti monissa järvissä. Reippaasti maustamalla siitä voi saada oikein maukasta. Maustan mielelläni hauen perinteistä poikkeavilla tavoilla.”

Reseptikirja on osa Euroopan vihreiden Food Revolution -kampanjaa, jonka tavoitteita ovat muun muassa ympäristöystävällinen maatalous ja kalastus, eläinten hyvinvointi, taistelu GMO-saastutusta ja elämän patentoimista vastaan sekä reilun kaupan, lähiruuan ja luomun suosiminen.

”Euroopan vihreät ja monet muutkin kansalaiset ovat mukana ruokavallankumouksessa. Tervetuloa mukaan! Kokeile tämän kirjan reseptejä tai muita laadukkaista, maukkaista, lähellä kasvatetuista tai luomutuotteista valmistettuja ruokia ja kutsu ystäviä hyvälle päivälliselle. Toteuta muutos, jonka haluat lautasellasi nähdä”, ruotsalaismeppi Carl Schlyter toteaa kirjan esipuheessa.

vihreät  ruoka  eurovaalit 
Viite