Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

karkkainen.net

Kari Kärkkäinen.
Just in time. Kari Kärkkäinen sanoo, että hänen äänensä käänsi valiokunnan kannan.karkkainen.net

Just in time. Kari Kärkkäinen sanoo, että hänen äänensä käänsi valiokunnan kannan.

Tämä mies ratkaisi ydinvoimapäätöksen: ”oli sekunneista kiinni”

16.6.2010 9.31

Lasse Leipola

Kristillisdemokraattien Kari Kärkkäinen väittää ratkaisseensa ympäristövaliokunnan kannan eilisessä ydinvoimaäänestyksessä.

Kärkkäinen saapui kokoukseen vasta juuri ennen äänestystä. Hänen mukaansa kyse oli sekunneista.

”Paikallani kokouksen alkaessa istui kokoomuksen Sari Sarkomaa. Valiokunnan ydinvoimapäätös olisi ollut myönteinen, jos olisin myöhästynyt viisi minuuttia lisää”, Kärkkäinen kertoo tiedotteessaan.

Kokoomuksen Sanna Perkiö on ratkaisijasta toista mieltä. Hän syytti eilisessä tiedotteessaan keskustan edustajia ydinvoiman vastustamisesta.

”Ydinvoiman periaatepäätösten hyväksyminen myös ympäristövaliokunnassa oli todella lähellä. Kaikki hallituspuolueidenkaan kansanedustajat eivät kuitenkaan vielä kyenneet päivittämään näkemyksiään ilmastopolitiikan tavoitteisiin nähden”, Perkiö sanoo.

Keskustalaisten lisäksi myös vihreiden ja rkp:n edustajat vastustivat ydinvoimaa valiokunnassa. Perkiön mukaan hallituskumppanien lipeäminen tuntuu erikoiselta.

”Keskusta ei voi enää tässä vaiheessa noukkia rusinoita pullasta, kun kyse on tarkkaan harkitusta kokonaisuudesta, jonka yhtä keskeisiä osia ydinvoimaluvat ja uusiutuvan energian ratkaisut ovat. Keskustan puoluekokouksen tahto ei näytä sitovan edes puoluejohtoon kuuluvia kansanedustajia.”

ydinvoima 
Viite