Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Taistelu Pyhäjoen ydinvoimahankkeesta jatkuu

5.10.2011 14.04

Laura Häkli

Pyhäjoen ydinvoimalaa vastustava Pro Hanhikivi -yhdistys paheksuu Fennovoiman tänään julkitullutta suunnitelmaa rakentaa ydinvoimala Pyhäjoen Hanhikivenniemelle. Yhdistyksen mukaan Fennovoiman päätös on ristiriidassa alueen luontoarvojen kanssa ja osoittaa Fennovoimalta valitettavaa välinpitämättömyyttä paitsi ympäristöasioita ja EU-lainsäädäntöä kohtaan.

Hanhikiven alueesta 63 prosenttia on luonnonsuojelualuetta, ja Parhalahti-Syölätinlahti kuuluu Natura 2000 -alueeseen.

"Olimme varautuneet tähän vaihtoehtoon, joten työ jatkuu. Hankkeessa ilmenneet direktiivirikkomukset on viety EU:n vetoomusvaliokuntaan ja komission käsiteltäviksi jo 2009. Asioiden käsittely EU:ssa jatkuu", kirjoittaa Pro Hanhikivi -yhdistys tiedotteessaan.

Yhdistys muistuttaa, että direktiivien määritelmät suojeltavista kohteista tulee huomioida kaavoituksessa. "Yleis- ja asemakaavat on hyväksytty Pyhäjoen ja Raahen valtuustoissa vuosi sitten ja odotamme niistä hallinto-oikeuden päätöstä. Mikäli kaavoja ei palauteta uudelleen valmisteltaviksi, ne menevät korkeimman hallinto-oikeuden käsiteltäviksi", sanoo Helena Maijala Pro Hanhikivestä.

Fennovoima valitsee laitostoimittajan ensi vuonna tai 2013, minkä jälkeen yhtiö lähettää rakentamislupahakemuksen valtioneuvostolle.

ydinvoima  ympäristö 
Viite