Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Natalia Baer

Palveluksessa. Irene Roivainen lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin.Natalia Baer

Palveluksessa. Irene Roivainen lähtee ehdolle eduskuntavaaleihin.

Tynkkynen ja Roivainen pyrkivät eduskuntaan, Soininvaara harkitsee

24.3.2010 10.38

Noora Jussila

Vihreiden ääniharava, kaupunginvaltuutettu Osmo Soininvaara ei ole työkiireiltään ehtinyt harkita asettumista ehdolle ensi vuoden eduskuntavaaleissa.

Toisin kuin Uusi Suomi uutisoi eilen, Soininvaara ei ole päättänyt, ettei lähde ehdolle. Soininvaaran mukaan eduskuntavaaliehdokkuus on vielä mahdollinen ja hän päättää asiasta syksyllä.

Tampereen vihreät valitsi eilen tiistaina kuusi ensimmäistä ehdokastaan eduskuntavaaleihin.

Ehdolle asettuvat hallituksen ilmastopoliittinen asiantuntija Oras Tynkkynen, kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Irene Roivainen, kaupunkisuunnittelija Kirsikka Siik, valtuustoryhmän puheenjohtaja Olli-Poika Parviainen, kaupunginvaltuutettu Emilia Olkanen ja toimittaja Aziz Sheikhani.

Tampereen vihreät lähtevät puheenjohtajan Päivi Sinkkosen mukaan eduskuntavaaleihin nyt vahvemmista asemista kuin koskaan. Tavoitteena on kaksi, ellei jopa kolme kansanedustajan paikkaa.

”Loistava menestys eurovaaleissa ja vastuullinen valtuustotyöskentely ovat luoneet hyvän pohjan eduskuntavaaleihin. Olen erityisen iloinen siitä, että saimme mukaan jo ensimmäisessä valinnassa maahanmuuttajataustaisen ehdokkaan”, Sinkkonen sanoo.

Irene Roivainen oli ehdolla Tampereen pormestariksi vuonna 2008. Lue Vihreän Langan juttu Pyöräretki pormestarin kanssa täältä.

Juttua on päivitetty 11.46

eduskuntavaalit 
Viite