Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tulevaisuuteen. Uusi euroedustaja Cronberg perää keskustelua unionin perusideasta.

Tulevaisuuteen. Uusi euroedustaja Cronberg perää keskustelua unionin perusideasta.

Tarja Cronberg astuu Heidi Hautalan saappaisiin europarlamentissa

7.7.2011 11.09

Saija Räsänen

Tekniikan ja kauppatieteen tohtori Tarja Cronberg astuu Euroopan parlamenttiin kehitysyhteistyöministeriksi valitun Heidi Hautalan tilalle. Cronberg aloitti työnsä tällä viikolla täysistunnossa Strasbourgissa.

Cronbergin mielestä nyt on aika keskustella Euroopan tulevaisuudesta ja unionin perusideasta.

"Entisenä EU:n vastustajana joudun toteamaan, että unioni on saavuttanut paljon. Nyt ollaan kuitenkin menossa kaksi askelta taaksepäin. Yhteinen raha on kyseenalaistettu eikä sen tulevaisuus näytä mitenkään varmalta", Cronberg sanoo.

Vielä "dramaattisempana takaiskuna" Cronberg pitää tullitarkastusten palauttamista Saksan ja Tanskan rajalle. Se on hänen mukaansa isku Euroopan vapaalle liikkuvuudelle.

Cronbergin mukaan EU:n merkitys korostuu kriisitilanteissa. Pienelle maalle liittolaiset ovat globaalissa maailmassa tärkeitä.

Cronberg valittiin parlamentissa jäseneksi ulkoasiainvaliokuntaan ja EU-Venäjä-delegaatioon. Ulko- ja turvallisuuspolitiikasta hän on kerännyt kokemusta toimiessaan aseriisunta- ja ydinasekysymyksissä Pohjoismaissa, Venäjällä, YK:ssa ja NATOssa.

Venäjä on Cronbergille tuttu myös Euroopan raja-alueiden liiton, Suomi-Venäjä-lähialueyhteistyökomitean sekä Pohjois-Karjalan maakuntajohtajuuden kautta.

vihreät  euroopan unioni 
Viite