Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Metsää.
High tech? Suomeen kaavaillaan metsäinnovaatioiden keskusta.SXC

High tech? Suomeen kaavaillaan metsäinnovaatioiden keskusta.

Tarja Cronbergin metsäselvitys valmistui

15.9.2010 10.32

Lasse Leipola

Entinen työministeri Tarja Cronberg esittää Metsäbioenergian tutkimus- ja innovaatiokeskuksen perustamista. Hän luovutti tekemänsä selvityksen tänään keskiviikkona.

”Toiminnan ydinajatus on kansainvälisesti korkeatasoinen tutkimus jatkuvassa vuorovaikutuksessa innovaatioiden ja liiketoiminnan kanssa”, Itä-Suomen yliopiston tiedotteessa todetaan.

Keskuksen budjetti olisi alkuvaiheessa neljä miljoonaa euroa vuodessa. Tavoitteena on työllistää aluksi noin 30 tutkijaa. Esityksessä keskuksen toimipisteet tulisivat Joensuuhun, Kuopioon, Jyväskylään, Saarijärvelle, Varkauteen, Savonlinnaan sekä Punkaharjulle.

Alustavasti Mettiksi nimetyn keskuksen taustalla on visio Suomesta kansainvälisten, asiakaslähtöisten ja kokonaisvaltaisten metsäbioenergiaratkaisujen edelläkävijänä ja tuottajana.

Keskuksen ytimessä olisi Itä-Suomen yliopiston lisäksi Metla ja Euroopan metsäinstituutti. Yhteistyötä tehtäisiin myös muun muassa Lappeenrannan teknillisen yliopiston, Suomen ympäristökeskuksen sekä Pohjois-Karjalan ja Savonian ammattikorkeakoulujen kanssa.

metsät 
Viite