Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tarkastus paljasti: Kuntien kehy-ohjelman valvonnassa puutteita

23.11.2012 9.40

Hanna Eriksson

Ulkoministeriön teettämä erityistilintarkastus löysi puutteita sisäisessä valvonnassa Suomen Kuntaliiton hallinnoimasta Pohjoisen ja etelän kuntien yhteistyöohjelmasta. Puutteita oli myös hyvän hallintotavan noudattamisessa. Ulkoministeriö julkaisi erityistilintarkastuksen tulokset torstaina.

Vihreä Lanka kertoi kesällä epäillystä kehy-rahojen väärinkäytöstä Kuntaliiton hankkeessa. Erityistilintarkastuksessa ei tullut ilmi varojen väärinkäytöksiä.

Ulkoministeriö keskeytti Kuntaliiton hankkeen viime kesäkuussa erityistilintarkastuksen takia. Nyt valmistuneen tarkastuksen suositusten mukaan hankkeessa pitää selvästi vahvistaa etelän kuntien taloushallinnon osaamista ja kehittää raportointia. Myös ohjeistusta hyväksyttävistä kustannuksista pitää tarkentaa.

Kuntaliitto toivoo tiedotteessaan, että ulkoministeriö käyttää tarkastuksen esittämiä suosituksia ja kehittää ohjeita yhdessä Kuntaliiton ja kuntien kanssa.

"Olemme tyytyväisiä, että ulkoministeriö voi nyt jatkaa ohjelman rahoitusta", Kuntaliiton toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma toteaa.

Kuntien yhteistyöohjelman tavoitteena on ollut muun muassa afrikkalaisten kuntien osaamisen vahvistaminen ja hyvän hallinnon edistäminen.

Päivitetty 23.11. klo 9:52 kommentit Kuntaliitolta.

kehitysyhteistyö  Kuntaliitto 
Viite