Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tasa-arvoinen avioliitto jämähti – vihreiden Niinistö vaatii kollegoiltaan johtajuutta

11.2.2013 8.32

Lasse Leipola

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö vaatii, että poliitikoilta tekoja, jotta valiokuntaan jämähtänyt aloite sukupuolineutraalista avioliittolaista saadaan eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi. Hänen mukaansa päättäjien tulisi vastata viime aikojen viharikoksiin osoittamalla, että ihmisoikeudet kuuluvat Suomessa kaikille.

”Nyt on poliittisen johtajuuden paikka: suomalaisten päättäjien on osoitettava, että laki ja oikeusvaltio on jokaisen suomalaisen ihmisen ihmisoikeuksien puolella – myös seksuaalivähemmistöjen. Se ei ole äärimmäistä vaan ihan tavallista vastuullisuutta”, Niinistö kirjoittaa vihreiden sivuilla.

Helsingin Sanomien blogisivulla listattiin perjantaina ne 38 kansanedustajaa, jotka vastasivat kaksi vuotta sitten Ylen vaalikoneessa olevansa samaa tai jokseenkin samaa mieltä väitteen ”Rekisteröityneille homopareille pitää kuulua kaikki samat oikeudet kuin avioliiton solmineille heteropareille” kanssa. Jos he kaikki allekirjoittaisivat aloitteen, olisi sillä eduskunnan enemmistö takanaan.

HS:n listalla on 13 kokoomuslaista, yhdeksän keskustalaista, kahdeksan perussuomalaista, kuusi demaria ja kaksi rkp:n edustajaa. Myös valiokunnassa asia on kokoomuslaisissa käsissä, sillä asia kuuluu lakivaliokunnalle, jonka puheenjohtaja on Anne Holmlund.

Muun muassa Ranskassa ja Britanniassa maiden parlamentit ovat äänestäneet tänä vuonna homoliittojen puolesta. Britanniassa lakia ajaa konservatiivinen pääministeri David Cameron.

”Nyt on näytön paikka suomalaisille porvaripuolueille: ovatko suomalaiset porvarit todella brittikollegojaan konservatiivisempia? Kokoomuksen enemmistön ja keskustan vähemmistön tuella lakialoite on vietävissä läpi tässä eduskunnassa”, Niinistö kirjoittaa.

tasa-arvo  seksuaalivähemmistöt 
Viite