Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tasa-arvoisen avioliiton puolesta kertyy nimiä huimaa tahtia

19.3.2013 8.06

Lasse Leipola

Tasa-arvoista avioliittolakia ajavaan kansalaisaloitteeseen kertyi ensimmäisen kahdeksan tunnin aikana lähes 5 000 allekirjoitusta.

Allekirjoitusten kertyminen on kiihtynyt aamulla ja nykyisen tahdin jatkuessa eduskuntakäsittelyn edellyttämä 50 000 allekirjoituksen raja voi mennä rikki vielä tänään. Aloitetta ajava Tahdon2013-kampanja on kerännyt pelkästään Facebookissa yli 56 000 ”tykkääjää”.

Kansanedustajien tekemä aloite tasa-arvoisesta avioliittolaista tyssäsi helmikuussa valiokuntakäsittelyyn.

Vihreiden mielestä kansalaisaloitteet ansaitsevat arvokkaan ja perusteellisen käsittelyn eduskunnassa riippumatta aloitteen aihepiiristä. Tämä tarkoittaa, että lähtökohtaisesti valiokunta kuulee asiantuntijoita ja esittää kantansa, ja että asiasta äänestetään täysistunnossa”, vihreiden varapuheenjohtaja Krista Mikkonen sanoo puolueen tiedotteessa.

Harmikseni olen huomannut, että osa poliitikoista haluaisi haudata aloitteet valiokuntiin. Se olisi kansalaisten äänen väheksymistä.”

Vihreät tukee puolueena tasa-arvoista avioliittolakia ajavaa aloitetta.

Juttuun on täsmennetty kello 8.27, että 50 000 nimen rajan täyttyminen tämän päivän aikana edellyttää nopeampaa tahtia kuin nimiä kertyi yön aikana. Aamupäivästä tahti on kuitenkin kiihtynyt.

tasa-arvo  seksuaalivähemmistöt 
Viite