Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tehy: Sairauslomakarenssi pahentaisi hoitajapulaa

1.10.2012 14.59

Lasse Leipola

Tehy varoittaa, että kokoomuksen puoluevaltuuston lauantaina esittämä sairauslomakarenssi voi pahentaa hoitajapulaa.

”Tehyn selvitysten mukaan työterveyshuollon palveluiden saatavuudessa on jo nykyisellään ongelmia. Ehdotus sairauslomakarenssista johtaisi vielä huonompaan tilanteeseen, jossa töihin tultaisiin sairaanakin. Sairaana töihin tulevat työntekijät muodostavat tartuntatautiriskin niin potilaille kuin muulle työyhteisöllekin”, sanoo puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola.

Kokoomuksen ehdotuksen mukaan sairauslomiin tulisi yhden päivän palkaton karenssi ja seuraavan kahden viikon ajan sairastava saisi vain 80 prosenttia palkastaan.

Kokoomuksen ehdotus on herättänyt runsaasti vastustusta. Muun muassa vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kirjoittaa, että on kohtuutonta, että jokainen sairaana oleva joutuu valitsemaan sairaana töihin menemisen ja tulonmenetyksen välillä vain sen takia, että jotkut jäävät tarpeettomasti kotiin.

”Kokoomuksen asenne on tuttu muistakin sosiaaliturvaan kysymyksistä. Puolueen piiristä on kuulunut puheenvuoroja, joissa halutaan heikentää alle 25-vuotiaiden nuorten työmarkkina-asemaa ja työsuhdeturvaa. Puolue sanoo kannustavansa ihmisiä työhön näillä ehdotuksillaan. Yksi asia minua kovasti ihmetyttää: miksi kokoomuksen mielestä hyvätuloisia kannustetaan verovähennyksillä ja verohelpotuksilla, mutta pienituloisia ja nuoria raipalla?” Niinistö kirjoittaa vihreiden sivuilla.

terveydenhuolto 
Viite