Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tero Vaara ei enää kelpaa tuulivoimaoluen keulakuvaksi

7.9.2011 12.13

Lasse Leipola

Laitilan wirvoitusjuomatehtaan ympärille nousi alkuviikosta kohu, kun yhtiö yhdistettiin Mamba-yhtyeen keulahahmo Tero Vaaran kovina pidettyihin mielipiteisiin. Vaara on ollut näyttävästi esillä Laitilan nettisivuilla.

Vaara on muun muassa Iltalehden haastattelussa kertonut vastustavansa monikulttuurisuutta, mikä on saanut useat pohtimaan Laitilan-tuotteiden boikotointia. Monia on kauhistuttanut myös se, että hän kertoi Iskelmälle ampuneensa polvivikaisen koiransa.

Asia tuli panimolle yllätyksenä.

”Siitä tuli tänään aamusta muutama sähköposti ja asia alkoi selvitä meillekin. Tämä juontaa juurensa meidän vuonna 2004 tehtyihin kotisivuihin. Mamban Vielä on kesää jäljellä tuli silloin julki ja Tero Vaara edusti puhtainta suomalaista rokkia eikä hän silloin puhunut politiikasta”, toimitusjohtaja Rami Aarikka kertoo Vihreälle Langalle.

Aarikan mukaan sivut olivat hienot ja voittivat useita palkintoja, mutta myös teknisesti niin monimutkaiset, ettei niiden päivittämiseen ole ollut aikaa. Uudet sivut ovat olleet puoli vuotta työn alla ja ”Tero Vaara -gaten” puhjettua niiden julkaisemiseen laitetaan vauhtia.

”Vanhat sivut on suljettu. Uusi ilme ja yhteystiedot julkaistaan vielä tänään, mutta muuta sisältöä lisätään, kun pullotukselta ehditään”, Aarikka sanoo.

Hänen mukaansa Tero Vaara on yhä yhtiön osakas, mutta mitään muuta yhteistyötä yhtiöllä ja Vaaralla ei ole.

”Eihän yhtiö valitse osakkaitaan. Hän on vain yksi osakas noin seitsemänsadan joukossa”, Aarikka sanoo.

Häntä harmittaa asiasta noussut kohu, sillä yhtiö on pyrkinyt rakentamaan mainetta hyväntekijänä.

”Meillä oli esimerkiksi viime viikonloppuna Kekri-juhla, jossa kerättiin 15 000 euroa Tyksin lastenklinikalle”, Aarikka sanoo.

Laitilan tuotteiden valmistuksessa käytetään tuulivoimalla tuotettua sähköä.
Viite