Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

thecovemovie.com

The Coven sivut.
Suursuosikki. The Coven verkkosivu oli täynnä palkintoja jo ennen Oscareita.thecovemovie.com

Suursuosikki. The Coven verkkosivu oli täynnä palkintoja jo ennen Oscareita.

The Cove sai Oscarin – japanilaispormestari raivostui

8.3.2010 8.41

Lasse Leipola

Kehuttu ja kohuttu delfiinidokumentti The Cove valittiin viime yönä vuoden parhaaksi dokumenttielokuvaksi, Yhdysvaltain elokuva-akatemian Oscar-gaalassa. Elokuvan on ohjannut Louie Psihoyos.

Samassa sarjassa olivat ehdolla myös ruokateollisuutta ruotiva Food Inc. ja Vietnamin sodan käännekohdista kertova The Most Dangerous Man in America.

Delfiinielokuvan keskiössä olevan Taijin kaupungin pormestari Kazutaka Sangen on närkästynyt elokuvan saamasta huomiosta. Hän antoi asiasta julkisuuteen tiedotteen pian sen jälkeen, kun elokuva oli palkittu Oscar-gaalassa.

”Minusta on valitettavaa, että filmi esittää faktana materiaalia, joka ei perustu tieteellisiin todisteisiin”, Sangen sanoi Helsingin Sanomien mukaan.

Hän muistutti, että delfiinien metsästys on Japanissa laillinen perinne.

Eniten Oscareita gaalassa keräsi sotaelokuva Hurt Locker, jonka ohjaaja Kathryn Bigelowsta tuli ensimmäinen parhaan ohjaajan Oscarin voittanut nainen. Hurt Locker palkittiin myös parhaana elokuvana.

Toinen ennakkosuosikeista, James Cameronin ohjaama Avatar sai yhdeksästä ehdokkuudestaan huolimatta vain kolme Oscaria: kuvauksesta, lavastuksesta ja erikoistehosteista.

Kaikki voittajat löytyvät tapahtuman virallisilta sivuilta.

Juttua on päivitetty japanilaiskaupungin pormestarin kommenteilla kello 11.35.

luonnonsuojelu  eläinoikeudet  elokuvat 
Viite