Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

flickr/ Moni Sertel

tiikeri
Viimeisiä viedään. Etelä- ja Itä-Aasiassa eläviä tiikereitä on nyt jäljellä hiukan yli kolme prosenttia vuoden 1900 määristä. flickr/ Moni Sertel

Viimeisiä viedään. Etelä- ja Itä-Aasiassa eläviä tiikereitä on nyt jäljellä hiukan yli kolme prosenttia vuoden 1900 määristä.

Tiikeri uhkaa kuolla sukupuuttoon

13.7.2010 10.13

Saija Räsänen

Tiikeri uhkaa kuolla sukupuuttoon, ellei toimiin ison kissapedon pelastamiseksi ryhdytä pikaisesti, kertoo WWF Daily Telegraphille. Kun tiikereitä vuonna 1900 oli 100 000, nyt jäljellä on enää 3200 yksilöä.

Kiina, Intia, Bangladesh ja muut maat, joissa tiikereitä yhä esiintyy, ovat luvanneet tuplata tiikereiden määrän vuoteen 2022 mennessä. Nykymenolla tavoitteen saavuttaminen on kuitenkin WWF:n mukaan kaukana, ja se yrittää painostaa hallituksia pitämään sanansa.

"Jos menetämme tiikerin, emme menetä vain yhtä maailman tärkeimmistä saalistajista, vaan paljon enemmän", sanoo WWF:n Britannian johtaja Diane Walkington Daily Telegraphille.

Tiikeripopulaatiota pidetään monien Aasien maiden ekosysteemien hyvinvoinnin mittarina. Tiikerin katoaminen tarkoittaa Walkingtonin mukaan sitä, että elinympäristöä on tuhoutunut niin laajalti, että muutkin lajit ovat vaarassa kadota.

Tiikereitä on metsästetty paksun turkin ja taikauskon vuoksi, kun tiikerinluissa on uskottu piilevän sairauksia parantavaa voimaa. Tiikereille luonnollisen elinympäristön häviäminen on entisestään vauhdittanut lajin hupenemista.

Tällä viikolla kolmetoista tiikerimaata kokoontuvat Balille keskustelemaan toimista tiikerien suojelemiseksi. Maailman ensimmäinen kansainvälinen tiikerikokous pidetään Pietarissa ensi syyskuussa.

eläintensuojelu  tiikerit 
Viite