Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Ruutukaappaus blogista.
Kaikkien nähtävillä. Petja Jäppinen julkaisi tekemänsä tutkintapyynnön Sanoma ihmiskunnalle -blogissa.

Kaikkien nähtävillä. Petja Jäppinen julkaisi tekemänsä tutkintapyynnön Sanoma ihmiskunnalle -blogissa.

Timo Kallista tehtiin tutkintapyyntö

4.6.2008 13.10

Vihreä Lanka

Yhteisöllisen viestinnän asiantuntija Petja Jäppinen kertoo blogissaan tehneensä keskustan kansanedustaja Timo Kallista tutkintapyynnön. Jäppinen haluaa poliisin selvittävän muun muassa onko Kalli syyllistynyt julkiseen rikokseen kehottamiseen tai rekisterimerkintärikokseen vaaliraha-asioita käsiteltäessä.

”Mikäli näitä asioita ei tutkita ja kyseisen kansanedustajan annetaan pitää se taloudellinen hyöty, minkä hän on laista piittaamatta saanut, se heikentää sekä lain kunnioitusta että eduskunnan arvovaltaa”, Jäppinen toteaa tekemässään tutkintapyynnössä. Hän kertoo jättäneensä tutkintapyynnön poliisille 29. toukokuuta.

Hän sanoo myös, että mahdollinen tutkinta levinnee myös muihin kansanedustajiin. Jäppinen sanoo valinneensa Kallin tutkintapyynnön kohteeksi tarkoituksella.

”Mainitun kansanedustajan piittaamattomuus ja julkisuudessa ollut ylimielisyys, jolla hän lainsäätäjänä suhtautuu lainkunnioitukseen sai minut kohdentamaan tämän tutkintapyynnön juuri mainittuun kansanedustajaan”, Jäppinen toteaa tekstissä.

Meneillään oleva vaalirahoituskriisi sai alkunsa, kun Timo Kalli paljasti televisiohaastattelussa rikkoneensa lakia vaalirahoituksen ilmoittamisesta.
Viite