Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Sammeli Heikkinen

Suomi haluaa haastaa Ruotsin kaukoputkimittelöön.Sammeli Heikkinen

Suomi haluaa haastaa Ruotsin kaukoputkimittelöön.

Tornien taistoon haetaan maaottelumeininkiä

9.5.2011 13.16

Sammeli Heikkinen

Suomessa laajaksi lintuharrastajien tapahtumaksi vakiintuneeseen Tornien taistoon halutaan maaotteluhenkeä.

Leikkimielinen bongauskilpailu järjestettiin lauantaina jo 18. kerran. Nyt myös Ruotsissa pidettiin ensi kerran vastaava tarkkailukilpailu samana päivänä. Naapurimaa jäi vielä pahasti jalkoihin, Suomessa mukana oli yli 300 joukkuetta, Ruotsissa noin 50.

"Toivotaan, että ensi vuonnakin osallistujamäärä on meillä yli 300:n. Ja toivottavasti Ruotsissa tapahtuma laajenee, niin saadaan sellaista aitoa maaotteluhenkeä", Birdlife Suomen tiedottaja Jan Södersved sanoo.

Södersvedin mukaan Tornien taiston päätarkoitus on lintuharrastuksen nostaminen julkisuuteen sekä tietenkin lauantain viettäminen mukavan harrastuksen parissa. Tieteellinen anti jää vähäisemmäksi.

"Tietenkin tällaisella koko maan kattavalla tarkkailulla saadaan hyvin tarkka läpileikkaus kevään kulusta juuri tietyllä hetkellä."

Tämän vuoden tuloksien mukaan hyönteissyöjälintujen päämuutto on myöhässä. Tämä taas johtuu siitä, että lämpimistä säistä huolimatta yöt ovat olleet vielä kovin kylmiä hyönteisille.

Toisaalta taas Lapissa lintulajeja havaittiin monia muita keväitä selvästi enemmän. Esimerkiksi Inarin Kaamasessa nähtiin kahdeksantuntisessa kisassa 46 lajia.

Eniten lajeja, 109, havaittiin Porin Leveäkarin lintutornista. Sadan lajin raja rikkoontui myös viidessä muussa tornissa.

luonto  linnut  lintuharrastus 
Viite