Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Aaron Barna

Euphydryas editha taylori.
Tykinruokaa? Yhdysvaltain armeija suojelee harvinaista Euphydryas editha taylori -perhoslajia, jotta se voisi jatkaa ampuma-alueensa käyttöä.Aaron Barna

Tykinruokaa? Yhdysvaltain armeija suojelee harvinaista Euphydryas editha taylori -perhoslajia, jotta se voisi jatkaa ampuma-alueensa käyttöä.

Treehugger: Yhdysvaltain armeija puolustaa nyt perhosia

10.10.2011 13.20

Lasse Leipola

Yhdysvaltain armeija on ryhtynyt toimenpiteisiin Euphydryas editha taylori -perhosen pelastamiseksi. Harvinainen perhonen viihtyy hyvin Washingtonin osavaltiossa sijaitsevalla ampuma-alueella. Asiasta kertoo Treehugger.

Perhoslajin kannat ovat kuitenkin pienentyneet sen elinympäristöjen vähennyttyä, minkä vuoksi sitä on jo harkittu lisättäväksi liittovaltion uhanalaisten lajien listalle. Jos perhonen listattaisiin uhanalaiseksi, joutuisi Yhdysvaltain armeija luopumaan harjoitusalueestaan.

Perhosen ja ampuma-alueen säästämiseksi Yhdysvaltain puolustusministeriö on nyt rahoittanut 30 000 dollarin kasvihuoneen rakennuttamisen Mission Creekin vankilaan. Vankien on määrä kasvattaa perhosia, jotka sitten vapautetaan luontoon vahvistamaan heikentyneitä kantoja.

luonnonsuojelu 
Viite