Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Steve Jurvetson (Creative Commons)

Barack Obama.
Valtavat odotukset. Barack Obaman odotetaan muuttavan maailmaa. Steve Jurvetson (Creative Commons)

Valtavat odotukset. Barack Obaman odotetaan muuttavan maailmaa.

Tuhansien toiveiden vuosi alkaa

29.12.2008 8.55

Lasse Leipola

Edessä on haastava vuosi. Kööpenhaminassa on määrä lyödä lukkoon ilmaston tulevaisuus. Taloustilanne näyttää synkkenevän jatkuvasti. Barack Obama aloittaa Yhdysvaltain presidenttinä. Eurooppa valitsee uuden parlamentin.

Vihreä Lanka kysyi viideltä ihmiseltä, mitä he odottavat vuodelta 2009.

Tuulia Syvänen, Reilun kaupan edistämisyhdistyksen toiminnanjohtaja:

”Henkilökohtaisesti odotan hauskaa, kiinnostavaa ja vauhdikasta vuotta. Töiden puolesta odotan, että Reilun kaupan läpimurto Suomessa jatkuu. Tänä vuonna on päästy jo pitkälle ja ensi vuonna pyritään siihen, että kaikille kuluttajille olisi tarjolla reilun kaupan vaihtoehtoja heidän haluamistaan tuotteista.”

Frank Johansson, Suomen Amnestyn toiminnanjohtaja:

”Puhtaasti työn kannalta ajatellen hirveän suuret odotukset kohdistuvat Yhdysvaltain uuteen presidenttiin ja ennen kaikkea siihen, että Guantanamon vankila suljetaan mahdollisimman pian. Henkilökohtaisesti toivon, että aika riittää kaikkeen, mitä haluaa tehdä, ja että löytäisin sopivan tasapainon perheen, työn ja vapaa-ajan välille.”

Pentti Linkola, kalastaja:

”Minun horisontistani uusi vuosi merkitsee lineaarisen kehityksen jatkumista. Miten muun luomakunnan käy? Sehän tukahtuu, kun ihminen valtaa itselleen lisää ja lisää pinta-alaa. Sitä voi vain toivoa, että se vähän edes hidastuisi.”

Leo Stranius, Suomen luonnonsuojeluliiton ilmastovastaava:

”Kaikkein tärkeintä ensi vuonna on, että Kööpenhaminassa saadaan aikaan sovittua kunnianhimoinen ilmastosopimus, jotta uhkaavaan katastrofiin voidaan vaikuttaa. Kaikki latautuu ensi vuonna siihen päämäärään. Henkilökohtaisella tasolla on tärkeää, että pystyy kehittymään ihmisenä.”

Heli Järvinen, vihreiden kansanedustaja:

”Suurimmat odotukset kohdistuvat sata-komiteaan. Siltä odotetaan paljon, jotta saadaan sosiaaliturvasta oikeudenmukaisempi ja vähemmän nöyryyttävä. Toki odotan, että eteen tulee myös paljon muita mielenkiintoisia asioita. Jos on yhteiskunnallisista asioista kiinnostunut, niin kansanedustajan työ on kuin aarrearkku, josta löytyy aina uutta ja kiinnostavaa.”

Mitä sinä odotat alkavalta vuodelta? Osallistu keskusteluun ja kommentoi muiden odotuksia!




Viite