Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

SXC

Puro.
Vielä virtaa. Ei, uusi vesilaki ei salli Vuotoksen rakentamista.SXC

Vielä virtaa. Ei, uusi vesilaki ei salli Vuotoksen rakentamista.

Tuija Brax hämmästelee vesilain jälkipuintia

21.1.2010 15.40

Jukka Vahti

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) ihmettelee viime viikolla valtioneuvostossa hyväksytyn uuden vesilain nostattamaa keskustelua Vuotoksen tekoaltaasta.

Ympäristöjärjestöt ja vihreät pitävät lakia poliittisena voittona, koska se tiukentaa ja selkiyttää vesistönsuojelua. Laki ei edelleenkään anna mahdollisuutta Vuotoksen ja Kollajan tekoallashankkeiden rakentamiseen.

Tunnin päästä lain esittelystä tietotoimisto STT kuitenkin välitti tiedon, että Vuotoksen tekoallasta suunnitellut Kemijoki Oy alkaa suunnitella alueelle uutta hanketta. Tämä sai vasemmistoliiton kansanedustajat Anneli Lapintien ja Pentti Tiusasen kyseenalaistamaan koko lakiuudistuksen onnistumisen. Sittemmin tiedot Vuotos-hankkeen uudesta tulemisesta osoittautuivat virheellisiksi. Braxin mielestä kyseessä oli tiedotustemppu, joka onnistui joko tahallisesti tai tahattomasti sekoittamaan julkisen keskustelun.

”En muista poliittisesta historiasta vastaavaa, että näin paikkaansa pitämättömän tiedon näin moni olisi ottanut vakavasti”, Brax sanoo.

luonnonsuojelu  vesivoima  vesistöt 
Viite