Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Antti-Juhani Johansson

Tuija Brax.
Pois Helsingistä. Tuija Brax siirtyy Uudellemaalle kehittämään raideliikennettä.Antti-Juhani Johansson

Pois Helsingistä. Tuija Brax siirtyy Uudellemaalle kehittämään raideliikennettä.

Tuija Brax vahvistaa vihreitä kovimmassa vaalipiirissä

26.4.2010 12.20

Lasse Leipola

Oikeusministeri Tuija Brax (vihr) asettuu ensi kevään eduskuntavaaleissa ehdolle Uudenmaan vaalipiirissä. Viime vaaleissa hänet valittiin eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä.

Uudenmaan vaalipiirissä käydään yksi ensi vaalien tiukimmista taistoista. Nykyisistä vihreistä kansanedustajista siellä ovat ennestään ehdolla espoolaiset Johanna Karimäki ja Jyrki Kasvi sekä Heidi Hautalan varapaikalta eduskuntaan noussut vantaalainen Timo Juurikkala.

Uudeltamaalta valitaan yhteensä 34 kansanedustajaa. Vihreiden tavoite on paikkamäärän kaksinkertaistaminen kuuteen paikkaan.

”Se on mielenkiintoinen alue, jossa ovat ehdolla kaikkien puolueiden kovimpia nimiä, kuten Katainen ja Lehtomäki. Vihreille se on ollut aina hankala alue, mutta nyt onnistuneella ehdokasasettelulla tavoitteena on saada kuusi paikkaa”, puoluesihteeri Panu Laturi sanoo.

Braxin keskeinen teema on liikenne. Erityiseksi tavoitteekseen hän nostaa 300 miljoonaa maksavan Lohjan radan.

”Raideliikenteen tulevaisuus ratkaistaan Uudellamaalla, koska se on Suomen nopeimmin kasvava alue”, Brax sanoi tänään vihreiden puoluetoimistolla järjestetyssä tilaisuudessa.

Hän kertoi myös, että tukiryhmän kanssa on ollut jo puhetta, että moni hänen äänestäjänsä on jo siirtynyt Helsingistä Uudellemaalle.

vihreät  eduskuntavaalit 
Viite