Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tunkua hallitusohjelmaan – tässä WWF:n tavoitteet

21.2.2011 14.23

Saija Räsänen

Suomen WWF ehdottaa tulevaan hallitusohjelmaan kymmeniä luonnon- ja ympäristönsuojeluun liittyviä kirjauksia. WWF:n mielestä luonnonsuojelu on unohdettu lähes kokonaan poliittisessa keskustelussa vaalien alla.

WWF:n mukaan hallituksen pitäisi laatia Suomelle älyenergiavisio ja säätää ilmastolaki vuosittaisista päästövähennyksistä, jotta Suomesta tulisi täysin hiilineutraali. Turpeen käytöstä pitäisi luopua asteittain.

Suurimman siivun WWF:n ehdotuspaletista vie Itämeri-kokonaisuus.

”Itämeren tilan kohentamiseksi on mahdollista varsin nopeasti tehdä monia asioita, joista osa on jo periaatetasolla sovittu, mutta joiden kanssa on vitkuteltu”, sanoo pääsihteeri Liisa Rohweder järjestön tiedotteessa.

Tällaisia keinoja ovat esimerkiksi kiellon määrääminen fosfaatteja sisältäville pesuaineille ja Itämeren alueen satamien jätevesien käsittelyn ajanmukaistaminen.

WWF laatisi itämerennorpalle suojeluohjelman ja rauhoittaisi meritaimenen, meriharjuksen, järvilohen ja Saimaan nieriän.

Ympäristöhallintoa WWF vahvistaisi nostamalla ympäristöhallinnon osuuden valtion budjetissa OECD-maiden keskitasolle, noin 1,5 prosenttiin.

itämeri  hallitusohjelma 
Viite