Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Tuottaja Marski-leffasta: ”Tulette hämmästelemään”

16.8.2012 10.03

Lasse Leipola

Yleisradio järjesti tänään torstaina tiedotustilaisuuden tällä viikolla puhuttaneesta Suomen Marsalkka-elokuvasta.

Tuottaja Erkko Lyytinen kertoi tilaisuudessa, että lähtökohtana oli selvittää, millainen ihminen oli Mannerheim. Tehtävä osoittautui vaikeaksi, sillä asiantuntijat yrittivät kiertää kysymystä ja kaikki Mannerheimin tunteneet ovat jo kuolleet.

”Kukaan ei oikeasti tiedä, millainen ihminen Mannerheim oli”, Lyytinen sanoi tiedotustilaisuudessa.

Tarina sankarimyytistä haluttiinkin kertoa toisen kulttuurin näkökulmasta. Suomesta vietiin Keniaan faktoja, kuten tapahtumia ja vuosilukuja, mutta elokuvan käsikirjoitus syntyi kenialaisen workshopin työnä.

Lyytisen mukaan käsikirjoituksesta tuli herkkä pohdinta itsensä etsimisestä.

”Valitseeko hän oman henkilökohtaisen hyvän vai koko kansan hyvän. Koko elokuvaa rakentuu tälle kysymykselle. Mitä ihminen joutuu tekemään, kun hän on oman sankarimyyttinsä vanki?” Lyytinen sanoi.

Tilaisuudessa paljastettiin muun muassa elokuvan juliste. Punakeltaisessa julisteessa on Afrikan kartta, musta Mannerheimin siluetti ja slogan ”Life is like a mountain”. Pääosaa, Gustaf Mannerheimia, näyttelee kenialainen Telley Savalas Otieno.

”Takaan, että kun näette tämän elokuvan, tulette hämmästelemään sen teknistä ja taiteellista tasoa”, Lyytinen lupasi.

Suomen Marsalkka -elokuva saa maailman ensi-iltansa 28. syyskuuta Rakkautta & Anarkiaa -festivaaleilla ja samanaikaisesti Yle Areenassa. Syyskuun 30. päivä Yle Teemalla alkaa kuusiosainen making of -sarja Operaatio Mannerheim. Televisiossa elokuva näytetään ensimmäisen kerran 6. lokakuuta.

Juttua on päivitetty klo 10.33.

kulttuuri  elokuva 
Viite