Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

stkl-fpf.fi

Turkisten lisäksi sinulta halutaan...
maito lasista? Turkistuottajat sanovat, että turkisten vastustajat haluavat kieltää kaikki eläinperäiset tuotteet. stkl-fpf.fi

maito lasista? Turkistuottajat sanovat, että turkisten vastustajat haluavat kieltää kaikki eläinperäiset tuotteet.

Turkistuottajat julistivat mainossodan

1.9.2009 13.48

Lasse Leipola

Turkistuottajat hyökkäävät kovin sanoin turkisten vastustajien kimppuun uudessa kampanjassaan. Tänään tiistaina Ilta-Sanomissa julkaistussa mainoksessa varoitetaan, että turkisten vastustajat haluavat kieltää myös maidon, lihan, villasukat ja nahkakengät.

”Tavoitteen saavuttamiseksi niin sanottujen eläinaktivistien propaganda on pullollaan totuuden vääristelyä. He kutsuvat turkistiloille tehtyjä hyökkäyksiä kansalaisaktivismiksi, vaikka iskut oikeasti ovat laillista elinkeinoa vastaan suunnattua terrorismia", mainoksessa todetaan.

Suomen turkiseläinten kasvattajain liiton toiminnanjohtaja Tuula Dahlman myöntää, että mainoksessa on tavoiteltu tiukkaa linjaa.

”Tämä on kovaa tekstiä. Emme halua leimata turkisten vastustajia terroristeiksi, vaan tämän toiminnan, jossa juostaan yöllä pipot päässä tekemään tuhoa. Mitä muuta se olisi kuin terrorismia?” Dahlman kysyy.

Hänen mukaansa kampanjaa on suunniteltu jo jonkin aikaa. Tavoitteena on kertoa oma näkemys elinkeinosta.

”Olemme lähettäneet tiedotteita, mutta ne eivät pääse läpi yhtä hyvin kuin vastapuolen kannanotot, joten nyt kokeillaan tällaista”, Dahlman sanoo.

Hänen mukaansa tuottajat pelkäävät, että vastustajien väitteistä tulee totuus, kun sitä tarpeeksi toistetaan mediassa.

”Vastustajat esimerkiksi väittävät, että turkiseläinten hyvinvoinnin taso on huono. Mutta jos asiaa kysyy alan tutkijoilta, vastaukset ovat aivan erilaisia”, Dahlman sanoo.

Kampanja näkyy lähiviikkoina Suomen suurimmissa sanomalehdissä.

eläinoikeudet 
Viite