Vihreän Langan logoVihreän Langan logo

Tämän sivuston päivittäminen on lopetettu 20.12.2019

Turkisvideot suututtavat: Eläimet kärsivät laillisissakin olosuhteissa

17.2.2011 8.43

Lasse Leipola

MTV3:n 45 minuuttia -ohjelmassa eilen keskiviikkona esitetyt videot suomalaisilta turkistiloilta ärsyttävät turkistarhauksen vastustajia.

”Jo vuosi sitten käydyn keskustelun yhteydessä turkistarhaajat lupasivat puuttua epäkohtiin. Kuvat osoittavat, että näin ei ole tapahtunut”, sanoo vihreiden varapuheenjohtaja Mari Puoskari tiedotteessaan.

Hän muistuttaa, että vihreiden tavoitteena on, että turkistarhauksesta luopuminen siirtymäajalla kirjataan hallitusohjelmaan.

”Pahin tilanne on toki sairailla eläimillä, mutta suuri joukko terveitä eläimiä kärsii jatkuvasti lainmukaisissakin olosuhteissa”, Puoskari sanoo.

Samaa mieltä on myös Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara.

”Pelkkä lain vaatimusten täyttäminen ei riitä, sillä myös eläinsuojelulain vaatimukset täyttävillä tarhoilla eläinten hyvinvointi on heikkoa. Monissa Euroopan maissa turkiseläinten tarhaaminen häkeissä on tästä syystä jo kielletty”, Tuomivaara sanoo järjestön tiedotteessa.

Animalia vaatii, että kaikki Suomen turkistarhat on tarkastettava. Sen mukaan lakia rikkovat tarhat on suljettava välittömästi ja loput siirtymäajan kuluessa.

eläinoikeudet  hallitusohjelma  turkistarhaus 
Viite